This morning with Shinhwa – Venus

I started this morning with Shinhwa – Venus and a cup of coffee certainly after soup as breakfast. Then I urge to watch Shinhwa’s Venus as their comeback. There’re many youtube channels recorded their 2012 comeback but strangely no Hyesung at their comeback shows. Indeed Venus 2012 was their first comeback after 4 years inactive and firstly gathered among the members after their military duties.

I’ve known Shinhwa since they blasted their genuinely adorable idol aura in Love Letter – Kang Ho Dong show. Then Junjin and Andy made me falling in love with Shinhwa because of their dorky and funny character in Strong Heart – Seung Gi show. But no Hyesung at some music programs such as Mnet and MBS during their Venus promotion months has made me curious. I surfed the net and found that it’s because of Hyesung’s knees injury that made him had to be replaced by an anonym dancer during Venus promotion at TV music shows.

I also found this interesting fact, allow me to rewrite it here:

From @Phi – soompi forums, 2012:
Junjin: while shooting the first episode, I was going around the jTBC’s building and playing games with new idol groups. We found out that some of the new idols didn’t know us. Junjin also said, “I’d like to say that we don’t have an emcee that receives the most attention.” Kim Dongwan added, “There’s no one who could keep up to comedian Yoo Jaesuk. No member in our group has a pivotal role in anything and we just trust the production crew here.” Then Junjin enclosed, “Since we’ve been spending over a decade together, we could show the brotherhood we have through the program (Shinhwa Broadcast). If we run out of ideas, we’re considering receiving the viewers opinion as well.

However, Shinhwa has their own unique charms. No need to copy the comedian emcee right? I still love you guys…

Hi Hyesung, how are you? wakakakaka…

I wish… I could watch all new shinhwa broadcast, please make it comes true…

Weekend dimulai dari hari jum’at kemaren dalam rangka memperingati wafatnya Isa Almasih. Anakku juga abis terima rapor tengah semester, so dia punya banyak waktu untuk bermain dan berleha-leha bersama mociiii. Tapi sayang, hobinya itu terganggu gegara aku bawa dia ke daerah Ulujami-Jakarta dan ngendon di sana semaleman. Di sana ada jaringan internet, so si cupcake dan sunshine gak bete amat.

Awalnya pengen lewat jalan tol pas mau balik ke selatan, tapi e-money BRI belum diisi. Kalo diisi pada hari yang sama via transfer atm, itu saldo gak bakalan update, gak bakal masuk. Aku bingung… malah sempat beberapa kali terhalang di tol gara-gara saldo e-money kosong padahal baru diisi. Hadeuuuhhh… kudu dibenahi lagi tuhhh sistemnya BRI.

Pas lagi maen ke daerah ulujami, aku maen ke pasar mayestik dan di sana ada booth e-money Mandiri. Aku pikir, gak mungkin berlama-lama dengan sistem yang gak update sambil berharap e-money Mandiri paling update. So, aku beli itu kartu e-money meskipun pulang ke selatan masih menghindari jalan tol. Kayak trauma gitu terhalang pintu tol gara-gara saldo kosong, bikin malu tau.

So Hyesung, how’s your life? wakakakaka…

You all, how’s your life? how’s your weekend?

All your dreams fanparty, I wish I could have its DVD :p

Keren! MV Shinhwa terbaru 2018

Pas nonton ini, kita teriak-teriak seneng gegara teringat video klip shinhwa jadul. Beneran miriiiippp… latar belakang klip pasti berbeda dong ya, tapi tetep aja tariannya dan segala motionnya di video shinhwa all your dreams 2018 terbaru ini dibikin mirip bak video remake. Trus niiih… acting Junjin Shinhwa di situ keren yah, emang dasarnya dia punya bakat entertainer yah sekalian ngebanyol juga, makanya hasil actingnya keren. Kalo Eric gak usah ditanya lagi lah, dia mah dah ganteng… pinter acting juga… babang Eric TOP dah ahhh

Hyesung! duuuh babang satu ini ngegemesin banget yah, dan kamu tuh dulu kurus abis yah, aku gak sukaaa… sukanya kamu yang chubby ahak ahak ahak… kek kamu sekarang ini bang Hyesung… idol banget dehhh cuma emang dasarnya kamu tuh dianugrahi suara husky yang merduuuu sekalinya acting bikin kita ngakak abis tau. Eh lucunya…. kita pengen ngeliat kamu acting lagi! ahak ahak ahak

Sayangnya… minwoo, Dongwan, dan Andy gak gitu disorot yah dalam klip ini.

Kalo menurut kalian gimana?